2016-11-19 12:36:52• hírek • Szatmar.ro

Gól nélküli döntetlen Valceán – immár kilenc meccse veretlen az Oli

„Nyugodj békében Didi Prodan" - ezzel a transzparenssel vonult pályára szombat délben az Olimpia labdarúgócsapata a második osztályú bajnokság 17. fordulójában soron következő mérkőzésén Ramnicu Valceán. A csapat pedig nem vallott szégyent, gól nélküli döntetlenjével kilenc meccsre növelte bajnoki veretlenségi sorozatát.

A szezon elején a feljutásra is esélyesnek tartott Valcea aktívan kezdte a mérkőzést, de csak a 18. percben veszélyeztette először a vendégek kapuját: a nigériai Samson Nwabueze jobboldali beadása Iulian Anca-Trip kapufáján csattant. Az Olimpia hat perccel később válaszolt, amikor Romario Rus kedvező pozícióból kapu fölé lőtt. Samson a szünet után is veszélyes tudott lenni, beadásai többször is pánikot keltettek a vendégek kapuja előtt. A mérkőzés utolsó igazán komoly helyzete Mihai Onicas előtt adódott, de 12 méteres fejesét a hazai védők blokkolták.

A hazaiak legnagyobb sztárja, a korábban a Craiovában, a Steauában és a Kolozsvári CFR-ben is megforduló hatszoros román válogatott Florin Costea csak az első félidőben tudott igazán veszélyes lenni. Rögtön a 2. percben az utolsó pillanatban mentettek előle, majd a 6. percben tizenegyest reklamált, a 35. percben a sorfalba bombázott egy szabadrúgást.

Döntetlenjével ugyan egy helyet visszaesve ötödik az Olimpia, veretlenségi sorozata azonban már 9 bajnoki óta tart. Ez még hosszabb is lehetne, ha időközben nem lép vissza a Berceni és nem törlik az ellene elért kiütéses győzelmet. Szerdán, november 23-án a Foresta Suceava ellen hazai pályán érheti el ezt a számot az Olimpia.

Ramnicu Valcea - Olimpia 0-0
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - D. Muntean (Faur 90.), Onicaş, Fl. Muresan, Iuhas (csk.), Krausz, Heil, R. Rus (46. V. Pop), Sil. Pana, Ludusan (73. Kanalos ), Durus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: